ZILELE BIBLIOTECII JUDEȚENE „I.A. BASSARABESCU” GIURGIU, eveniment desfășurat în perioada 15-17 decembrie 2022

 

La 1 aprilie 1993, Biblioteca Județeană Giurgiu primea numele scriitorului și omului politic român, membru corespondent al Academiei Române, Ioan Alexandru Bassarabescu. De aceea, 17 decembrie reprezintă o dată importantă pentru instituția noastră, care aniversează anul acesta 152 de ani de la nașterea patronului său spiritual.

Programul activităților a cuprins: evocarea personalității lui I.A. Bassarabescu, dincolo de scriitorul pe care îl cunoaștem, prezentare realizată de muzeograful Emil Păunescu; mesajul președintelui Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Dragoș Neagu; prezentarea revistei „Vlașca”, fondată în anul 2018 de prof. univ. dr. Ștefan Păun; lansarea revistei Bibliotecii Județene, „Smart”, nr. 3 și a proiectului „Digital Citizen”, derulat în parteneriat cu ECDL România și ANBPR; expoziție de carte cu noutăți editoriale intrate în colecțiile bibliotecii. Au rostit alocuțiuni Daniela Bardan, managerul Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu”, Ionel Muscalu, administratorul public al municipiului Giurgiu și Otilia Pătruț, șef serviciu Biblioteca Județeană.

„Bine ați venit la cea de-a cincea ediție a programului cultural ZILELE BIBLIOTECII JUDEȚENE „I.A. BASSARABESCU” Giurgiu – 15- 17 decembrie 2022! Sărbătorim zilele acestea și 9 ani de apariție neîntreruptă a Colecției „Biblioteca Giurgiuveană”, în care au fost publicate până acum 106 titluri. De anul acesta, biblioteca are din nou o revistă proprie, „Smart”, iar sâmbătă, pe 17 decembrie, vom sărbători împreună cu giurgiuvenii, în Parcul Alei, la Târgul de Crăciun organizat de către Consiliul Județean Giurgiu, cei 71 de ani de bibliotecă publică la Giurgiu și 101 ani de lectură publică la Giurgiu.

În program: prezentarea secțiilor bibliotecii, a serviciilor sale moderne destinate publicului larg, expuneri de momente din cultura și memoria locală, aspecte din proiecte de educație pe tot parcursul vieții, prezentarea unor parteneri și colaboratori alături de care Biblioteca Județeană contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității giurgiuvene. Știm cu toții că, pentru a crește, biblioteca are nevoie de angajați care vin cu idei noi – care exced fișei postului – care să facă mai vizibilă biblioteca și proiectele ei premium, care gândesc mai mult decât de pe poziția unui angajat, care funcționează ca și consultanți. Anul acesta așa s-a întâmplat, angajații bibliotecii au muncit și au oferit, alături de cantitate, și calitate. În același timp, suntem recunoscători autorităților județene și locale, tuturor primarilor din județ, presei, tuturor giurgiuvenilor pentru prezență și implicarea în proiectele derulate de-a lungul timpului, pentru respectul reciproc și fidelitate și ca semn al sprijinului necondiționat și aprecierii de care se bucură biblioteca noastră în comunitate. Mulțumiri tuturor, sărbători fericite!” (Cuvântul de deschidere al managerului Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu”, Daniela Bardan)

 

https://www.facebook.com/bibliotecajudeteanagiurgiu/posts/pfbid0CWNMf7XVJ4RVxDP9kfPehDUND362qx9NqkyZz9i3xYw1ZobMRTMXeXg5Pa6Prr1Gl