Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu vă recomandă „Școala din viitor”, program educațional inițiat de Vodafone, în colaborare cu Universitatea din Salamanca, Spania

Metodologia „Școala din viitor” a luat naștere din colaborarea specialiștilor în educație și tehnologie din cadrul Universității din Salamanca. Este concepută pentru a identifica ce abilități specifice trebuie să își dezvolte copiii, stabilind astfel obiective specifice pentru fiecare interval de vârstă.

Metodologia se bazează pe învățarea în echipă și încurajează participarea activă a elevilor prin jocuri și experimente, într-un context care le stimulează curiozitatea, creativitatea și dezvoltarea emoțională pozitivă.

Copilul este plasat permanent în centrul învățării, prezentându-i-se abilitățile digitale într-un mod inedit și atractiv, prin utilizarea tehnologiilor emergente. Respectul pentru mediu, reciclarea și utilizarea responsabilă a dispozitivelor sunt alte tendințe promovate de acest program.

De asemenea, se urmărește armonizarea lumii digitale cu cea analogică, propunându-se activități care nu se bazează doar pe utilizarea dispozitivelor electronice, ci implică și dezvoltarea abilităților motorii și cognitive, a gândirii logice și a muncii în echipă.

  • Informare și alfabetizare informațională
  • Comunicare și colaborare
  • Crearea de conținut digital
  • Siguranță
  • Soluționarea de probleme

Pentru mai multe informații puteți accesa link-ul: https://www.scoaladinviitor.ro/ sau puteți da click pe imaginea de mai jos: